Corona Covid-19

Reizen tijdens Corona

Het mooie weer is in het land, er beginnen steeds meer mensen gevaccineerd te raken, en we dromen weer van vakantie en reizen. Het is echter niet evident om alles geregeld te krijgen: paspoort? vaccinatie? testen? waar? rode zone of groen? quarantaine? Omdat er veel verschillende regels zijn, krijgen wij de laatste tijd enorm veel telefoons om informatie en advies hierover te vragen. Dit is echter een te grote extra belasting op ons essentiële werk als zorgverlener. Wij kunnen deze taak als informatielijn niet gecombineerd krijgen zonder in te boeten op onze goede consultatievoering. Graag vragen wij dus om telefoons zo kort mogelijk te houden, wij kunnen niet meer dan 3 minuten voorzien per telefoon. Indien u graag een arts spreekt of medisch advies wilt dan moet u hiervoor een afspraak maken. Dit kan online of telefonisch uiteraard.

Informatie over coronapaspoort en reizen kunt u via de volgende informatiebronnen vinden:

  • Informatie rond testen van reizigers:

De vaccinatiecentra

De vaccinatiecentra zijn sinds 15 februari open en van start gegaan met het vaccineren van de eerstelijnszorgverleners. Aangezien elke burger de vrije keuze heeft om zich te laten vaccineren tegen het Coronavirus, zorgt dit ervoor dat er veel kritische vragen worden gesteld, en dat correcte informatie zeer belangrijk is. Hieronder een aantal informatieve, wetenschappelijk onderbouwde links om je bij te staan je eigen keuze te maken.

Algemene info: https://www.laatjevaccineren.be/home

Veelgestelde vragen met antwoorden: https://www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen

Aanbeveling hoge gezondheidsraad voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven: https://www.health.belgium.be/nl/avis-9622-vaccinatie-tegen-covid-19-bij-de-zwangere-vrouw

Volg hier de Covidvaccinatiestatus in België: https://covid-vaccinatie.be/nl

Visualweb_vrouw

Hier vind je nuttige links met informatie over het Corona virus:

_kluwer-elevation-backoffice-website_contentfiles_sentral_image_corona