Nieuws

Oktober 2019: 

Griep_banner_600x300_zwanger

De herfst is in het land en dus is het weer tijd om aan een griepvaccin te denken.

Griep is een bemettelijke ziekte van de luchtwegen. Meestal genees je vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. 65-plussers, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best ieder jaar vaccineren.

Kom je de komende weken nog langs op consultatie, vraag dan een voorschrift voor het griepvaccin aan je arts. Zoniet kun je bij je apotheek al een griepvaccin halen zonder voorschrift. Wij geven je dan een voorschrift mee tijdens de consultatie om je griepvaccin toe te dienen.

Volg hier hoeveel griep er al in ons land aanwezig is:  https://epidemio.wiv-isp.be/ID/diseases/Pages/Influenza.aspx

September 2019:

De start van een nieuw schooljaar en dus start bij ons ook een nieuwe huisarts in opleiding. Dr. Demuynck Jules is in juni 2019 afgestudeerd als arts in de geneeskunde en zal zijn eerste jaar van de huisartsspecialisatie bij ons doorbrengen. Hij kan zo zelfstandig werken en ervaring opdoen met ruggensteun van ons artsenteam.

Dr. De Valck Lise eindigt haar eerste stagejaar bij ons eind september. Wij hebben een fantastische ervaring en samenwerking achter de rug. We willen dan ook graag jullie, onze patiënten, bedanken voor de leerrijke opportuniteiten die jullie aanbrachten. Veel succes dr. De Valck met je verdere leertraject.

Juli 2019: 

Vanaf 1 oktober 2019 wordt ons huisartsenteam uitgebreid met een nieuwe collega: Deborah Vilain. Zij is sinds juni 2019 in Gent afgestudeerd als huisarts. Wij zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking en zijn overtuigd dat wij hierdoor nog meer kwaliteitsvolle zorg kunnen aanbieden.

Juni 2019:

Vanaf juni kun je in onze praktijk terecht voor een afspraak bij psychologe Marieke Van de Woestyne. Je kan bij haar terecht indien je hulp kunt gebruiken bij een depressie, burn-out, psychische stress … Zij heeft een extra interesse om mensen te begeleiden met een angstproblematiek. Op onze teampagina kun je doorklikken op haar naam voor meer informatie. Je hebt geen doorverwijzing van 1 van de artsen uit onze praktijk nodig om bij haar een gesprek te boeken. Ook personen die geen patiënt zijn bij huisartsenpraktijklo kunnen bij haar terecht. Wij zijn overtuigd dat de dichte samenwerking tussen artsen en psycholoog een grote meerwaarde kan bieden voor onze patiënten waarbij de communicatie vlotter en intenser kan verlopen, de zorg laagdrempeliger kan gebeuren, en er ook preventief gewerkt kan worden. Wij kijken enorm uit naar deze nieuwe samenwerking en zo wordt onze droom als multidisciplinaire groepspraktijk weer een beetje meer werkelijkheid.

Mei 2019: 

Peter Vansteenkiste, de diëtist waar we multidisciplinair mee samenwerkten, is gestopt met consultaties te doen in onze praktijk. Een andere voltijdse job en de lange afstand die hij telkens moest overbruggen om tot bij ons te geraken, maakten deze beslissing noodzakelijk. Wij vonden het samenwerken met Peter zeer aangenaam en zijn expertise en aanpak was een verrijking voor zowel ons als zijn cliënteel. Met het ganse team van Huisartsenpraktijk Lo, wensen we Peter heel veel succes met zijn verdere projecten.

Wij gaan binnenkort op zoek naar een nieuwe diëtist die met ons wil samenwerken. De vacature volgt nog.

 

April 2019:

Wij hebben begin deze maand onze collega, Dr. Van Coile zien vertrekken naar een andere uitdaging in haar werkleven. We vonden het heel fijn om samen te werken en wensen haar een superfijne en boeiende nieuwe job toe!

Patiënten die voornamelijk bij Dr. Van Coile op consultatie kwamen zijn uiteraard welkom bij één van de andere collega’s uit Huisartsenpraktijk Lo.

Onze vacature voor een nieuwe huisartscollega is ondertussen ingevuld! Binnenkort meer nieuws en informatie hierover op onze website.

Februari 2019:

Dr. Sofie Van Coile zal vanaf april 2019 niet meer als huisarts in onze praktijk werken. Zij wil zich graag heroriënteren in de medische wereld en neemt afscheid van het huisartsberoep.

Patiënten die voornamelijk bij Dr. Van Coile op consultatie kwamen zijn uiteraard welkom bij één van de andere collega’s uit Huisartsenpraktijk Lo.

Huisartsen of huisartsen in spe kunnen onze vacature voor een nieuwe collega hier vinden.

Wij wensen Dr. Van Coile veel plezier, uitdaging en geluk in haar nieuwe job!

Dr. Van de Velde, Dr. Decaluwe en Dr. De Valck

December 2018:

Nieuw nummer wachtdienst huisartsen

Vanaf vrijdag 4 januari wijzigt het nummer van de wachtdienst voor huisartsen. Dan bel je 1733. Bijna 200 Meetjeslandse huisartsen bundelen hun krachten en zijn dan bereikbaar via 1 centraal wachtnummer. De nieuwe praktijk bevindt zich in AZ Alma in Eeklo.

Huisartsenwachtpost Meetjesland opent op vrijdag 4 januari haar deuren in AZ Alma, boven de spoedgevallendienst. Alle inwoners van het Meetjesland (en ruime omgeving) die in het weekend of op feestdagen ziek zijn, kunnen er terecht.

Nieuw nummer: 1733

Waarom?

 • Meer comfort en veiligheid voor de artsen.
 • Medische voordelen voor patiënten dankzij nauwe samenwerking met spoedgevallendienst AZ Alma.

Waarvoor?

 • Enkel voor dringende medische problemen die niet kunnen wachten tot na het weekend.
  Bijvoorbeeld snijwonden, een kind met hoge koorts, een sportletsel, plotse ziekte of een allergische reactie.
 • Niet voor: vaccinaties, voorschriften voor chronische medicatie, geschiktheidsattesten voor sport, voorschriften voor een diëtist of kinesist en ongeschiktheidsattesten.
  Dat zijn geen dringende raadplegingen.

Voor wie?

 • 191 huisartsen bieden dringende hulp aan ruim 197.000 inwoners van Aalter – Assenede – Beernem – Eeklo – Evergem – Kaprijke – Knesselare – Langerbrugge Eiland – Lievegem – Maldegem – Sint-Laureins – Sint-Kruis-Winkel – Terdonk – Wachtebeke en Zelzate.
 • Patiënten uit andere gemeenten kunnen ook bij de huisartsenwachtpost Meetjesland terecht, want ze zijn vrij om te kiezen bij welke wachtpost ze zich aanmelden en dat is meestal de dichtstbijzijnde.

Wanneer en hoe?

 • Telefoonnummer 1733
 • Van vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 8 uur
 • Op feestdagen van de avond voor de feestdag 19 uur tot de dag na de feestdag 8 uur
 • Je hoeft geen afspraak te maken

Meebrengen

 • identiteitskaart
 • kids-ID
 • ISI+ kaart
 • lijst met medicatie die je neemt
 • bankkaart

De wachtdienst werkt met het ‘derdebetalerssysteem’, dat wil zeggen dat je enkel het remgeld betaalt.

Tot zes huisartsen per shift

 • Tijdens de wachtdienst zijn er overdag altijd vier huisartsen aanwezig in de wachtpost.
 • Twee andere huisartsen rijden samen met een chauffeur uit voor huisbezoeken.
 • ’s Nachts is er één huisarts in de wachtpost en doet een andere huisarts de huisbezoeken.
  Een extra huisarts is standby indien nodig.

Huisbezoeken

 • Huisbezoeken gebeuren enkel in het wachtgebied (zie ‘voor wie?)
 • Huisbezoeken zijn vooral voorbehouden voor patiënten in een verzorgingstehuis of een instelling, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.

Nog meer info

www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be