Afspraak maken

Belangrijk voor nieuwe patiënten!! (16/02/2023)

Voor een vlotte en haalbare manier van werken zijn wij genoodzaakt om een geografische perimeter in te stellen wie als nieuwe patiënt bij onze praktijk kan aansluiten. Zelfs indien u altijd tot bij ons zou komen en geen huisbezoeken aanvraagt is het niet mogelijk om bij ons patiënt te worden als u niet in onze zone woont. Gelieve als nieuwe patiënt altijd telefonisch (09/3670026) een afspraak te boeken en dit niet online te doen. Hieronder vindt u de lijst met straatnamen Lievegem terug om te weten of u als nieuwe patiënt bij ons in de praktijk kunt inschrijven.

Andere mogelijke huisartspraktijken kunt u in nabijgelegen gebieden contacteren.

Algemeen:

U kan online, via www.afspraken.be, als telefonisch, via het nummer 09/367.00.26, een afspraak boeken. Gelieve altijd de reden van consultatie mee te delen.

U kan ook online ( klik hier ) of telefonisch een afspraak boeken bij onze verpleegkundigen, Els en Sarah, voor volgende zaken:

  • bloedafnames waar uw arts al een aanvraagformulier voor schreef. Zonder aanvraag kunnen de verpleegkundigen geen bloed afnemen.
  • vaccinaties zoals bv voor de griep, tetanus, kinkhoest, enz.
  • preventieconsultaties
  • preoperatief onderzoek
  • inspuitingen na overleg met de arts die dit voorschreef.
  • wondzorg na akkoord door een arts.

LET OP: onze verpleegkundigen kunnen geen voorschriften maken. Hiervoor moet u een consultatie bij een arts boeken.

Gelieve telefonische gesprekken zo kort mogelijk te houden (max 3 minuten). Wij merken een forse toename van telefonische adviesvragen, waardoor arts en verpleegkundige consultaties sterk gestoord worden. Indien u medisch advies of voorschriften wil, gelieve een afspraak te maken bij een arts.

Gelieve niet vroeger dan uw afspraakuur naar de praktijk te komen, en anders in uw auto te blijven wachten tot uw consultatieuur, zo kunnen wij maximaal contact vermijden.

Als we telefonisch moeilijk te bereiken zijn. Gelieve wat geduld te hebben. Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.

Dr Van de Velde, Dr Decaluwe, Dr Vilain en Dr De Vydt